Pages - Menu

utorak, 14. srpnja 2015.

ZAČINJENI PATLIDŽANI (BALANČANE)

Svojim mirisom i okusom patlidžani spremljeni na ovaj način uvijek me vrate u djetinjstvo. Ako ste i vi ljubitelji patlidžana svakako probajte ovaj klasik s juga :)
 

Sastojci za 4 osobe
2-3 patlidžana
šalica oštrog brašna
1 dcl maslinovog ulja
2-3 češnja češnjaka
struk peršina
1/3 žličice svježe mljevenog papra
1/3 žličice soli

Priprema:
1.
Patlidžane operite,  narežite ih po dužini na tanje kriške.
Posolite ih pa ih ostavite u većem cjedilu 30-ak minuta da puste tekućinu.
2.
Kad su patlidžani pustili tekućinu, isperite ih hladnom vodom pa ih ocijedite rukama, tako da svaku krišku stisnete dlanovima.
3.
Svaki patlidžan uvaljajte s obje strane u brašno, te ih pržite u ulju na srednje jakoj vatri, do zlatnosmeđe boje.
4.
Vadite ih na kuhinjske ubruse da se ocijede od suvišne masnoće.

5.
Dressing:
Peršin sitno nasjeckajte, češnjak nasjeckajte na tanje listiće.
6.
U manju zdjelicu stavite maslinovo ulje dodajte mu peršin i češnjak, popaprite i posolite, te prelijte po patlidžanima, koje ste posložili na veći tanjur.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar