Ispecite piletinu na način prilagođen nezaboravnoj fešti s pivom.
Sastojci za 6 osoba
1 pile (1,2 kg)
½ žličice Slatke paprike mljevene Podravka By Podravka
1 kg krumpira
1 luk
1 svježa crvena paprika (150 g)
100 g cherry rajčica
1 tikvica (150 g)
3 žlice ulja
1 grančica ružmarina
1 žlica Vegete By Podravka
Pribor:
1 staklena boca piva (500 ml)
Priprema
1.
Pile iznutra i izvana natrljajte s malo crvene paprike i žlicom Vegete pa ga nataknite na opranu bocu piva (skinuti sve etikete s boce).
2.
Kad nataknete pile na bocu, skinite čep (to nikako ne smijete zaboraviti).
3.
Pile nataknuto na bocu stavite u okomitom položaju u tepsiju, a oko pileta stavite narezan krumpir, luk, papriku, tikvicu i rajčice.
4.
Sve posolite, nauljite i začinite ružmarinom.
5.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 90 minuta na 200 °C.
6.
Krumpir i povrće povremeno promiješajte pazeći da se pile i boca ne prevrnu.
Posluživanje
Pečeno pile pažljivo odvojite od boce piva, narežite, dodajte pečeno povrće i poslužite uz pivo.
Mala tajna
Pile pecite tako da stavite tepsiju na donju rešetku (da stane u pećnicu).
Napomena
Kad nataknete pile na bocu, skinite čep (to nikako ne smijete zaboraviti).
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar