Pages - Menu

subota, 25. srpnja 2015.

NABUJAK OD GRIZA S JABUKAMA

Prefina kombinacija griza, sira i jabuka. Brzi i fini desert koji će oduševiti i najzahtjevnije degustatore.

Sastojci
3 srednje jabuke (oko 500 g)
1 limun
500 ml mlijeka
90 g Lino Grisa By Podravka
2 žlice smeđeg šećera
1 žlica Meda cvjetnog Podravka By Podravka
2 jaja
200 g svježeg sira
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
prstohvat soli
ulje za kalup

Priprema
1.
Jabuke ogulite, prerežite napola i očistite od sjemenki. Ako su jabuke veće, možete svaku polovicu malo skratiti tako da joj odrežete donji dio gdje su bile sjemenke. Nakapajte ih limunovim sokom.
2.
Mlijeko zakuhajte, dodajte griz i kuhajte dok se griz ne zgusne (2-4 minute). Umiješajte šećer i med.
3.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Žumanjke izmiješajte sa svježim sirom, vanilin šećerom i koricom limuna. Ovu smjesu dodajte smjesi od griza.
4.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli te lagano kuhačom umiješajte u smjesu od griza i sira.
5.
Smjesu ulijte u nauljenu vatrostalnu posudu promjera 24 cm. Po površini posložite jabuke. Jabuke možete i zarezati cijelom dužinom s gornje strane, ljepše izgledaju.
6.
Nabujak pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 20-30 minuta dok ne dobijete zlatnožutu boju.
Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i odmah poslužite. Odličan je topao, ali i kad se ohladi.

Savjet
Nabujak možete kombinirati i s drugim voćem (kruške, marelice, višnje, šumsko voće...).
Izvor: coolinarika.com  (ivannna)

Nema komentara:

Objavi komentar