Pages - Menu

ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

KOKOS ROLADA

Vjerujem da je ovo dosta poznat recept no neke od vas su željele vidjeti i evo kako ja to radim
 

Sastojci
Tamna smjesa
250 grama mljevenih keksa
250 grama mljevenih oraha ili lješnjaka ili badema
100 grama šečera u prahu
100 grama topljene čokolade za kuhanje
14 žlica instant kave ( Nesscafe )
3 žlice ruma
Bijela smjesa
3 žlice vode
100 grama šečera
100 grama kokosa
100 grama margarina
100 grama šečera u prahu

Priprema
1.
Za crnu smjesu izmješajte sve sastojke i izradite u kompaktnu smjesu, ako je premekano dodajte još malo mljevenih keksa jer tvrdoća i ovisi kvaliteti keksa
2.
Za bijelu smjesu miješajući stalno skuhajte vodu i 3 žlice šečera, te dodajte kokos; U malo ohlađenu smjesu dodajte izrađeni margarin sa šečerom u prahu i sve dobro izradite
3.
Crnu smjesu podijelite na 6 jednakih dijelova i svaki dio posebno valjajte između dva celofana posuta kristal šečerom, premažite tanko bijelom smjesom i savijte u roladu;uvaljajte roladu u kristal šečer i ostavite na zraku da se suši 24 sata, a ako je toplo vrijeme stavite da se suši u frižideru
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar