Sezona je paprika, pa sam se setila ovog jednostavnog recepta, a ukusnog jela, koje bih volela da podelim sa ostalim kuvaricama i kuvarima :-)))
Sastojci
10 crvenih paprika
200 gr. tvrdog sira (npr. edamera, gaude i sl)
3 jaja
200 ml. kisele pavlake
prezle (hlebne mrvice)
malo ulja
so, biber, peršun, majčina dušica
rendani parmezan za posipanje
Priprema
1.
Paprike ispecite na uobičajen način, oljuštite ih i očistite od peteljki i semena.
2.
Sir secite na pločice ili trake, svaku papriku napunite sirom, pa zatvorene ređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.
3.
Kada poređate paprike posolite i pobiberite ih po ukusu, pa preko pospite malo peršuna i majčine dušice i na kraju dobro prekrijte prezlama.
4.
Jaja i pavlaku umutite sa malo soli, pa polako premažite preko paprika. Odozgo pospite parmezan i pecite u rerni zagrejanoj na 200 – 220 stepeni dok ne dobije lepu zlatno braon boju.
5.
Napomena: Ovaj recept trpi razne izmene, npr. možete koristiti i svež sir, samo ga pre stavljanja u paprike izgnječite viljuškom. Takođe možete staviti i druge začine, mi npr. volimo tu kombinaciju paprika i majčine dušice. A ako nemate parmezan i bez njega je odlično, mada on ipak lepo zamiriše ovo jelo :-)
Posluživanje
Ovo je samo predlog za posluživanje – mi smo danas kombinovali sa pire krompirom. Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar