Pages - Menu

srijeda, 1. srpnja 2015.

BRZAC OD TIKVICA :)

Zapravo brza pita od tikvica, al toliko je brza da nisam stigla napisat cijeli naslov, a ona se vec ispekla :) A sto da radim, danas mi se tako jela pita od tikve, a sama pomisao na razvijanje tijesta i vremensko trajanje pripreme me natjeralo da improviziram :)
Brzac od tikvica

Sastojci
1 (250 g) tikvica
250 g svjezeg sira
2 jaja
1 1/2 dl mlijeka
1-2 zlice brasna
1 zlica secera (po zelji)
1 zlicica soli

Priprema
1.
Pecnicu ukljucite na 220 stupnjeva.
2.
Tikvicu operite i narezite na sitne kockice.
3.
U vecu zdjelu ulijte mlijeko, brasno, jaja, sol i secer, te dobro izmjesajte, a zatim dodajte i sir i tikvice.
4.
Rasporedite smjesu po namascenom limu ili vatrostalnoj posudi, te pecite 20-25 min.
Posluživanje
Po zelji dodajte u sir malo limunove korice, vanilin secer i malo vise secera,kada je peceno pospite secerom u prahu i uzivajte u potpuno slatkoj varijanti.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar