Brza torta sa jagodama i kokosom
Sastojci
PODLOGA: 100 ml mlijeka
80 g bijele čokolade
150 g kokosa
100 g margarina
120 g šećera u prahu
KREMA: 500 ml mlijeka
1 puding od vanilije
2 žlice gustina
4 žlice šećera u prahu
50 g margarina
500 ml vrhnja za šlag
1 kremfix
300 g jagoda
Priprema
1.
PODLOGA: Ugrijati mlijeko, dodati margarin te na laganoj vatri miješati dok se margarin ne otopi (paziti da ne prokuha).
Bijelu čokoladu otopiti na pari sa 3 žlice vrhnja za šlag. Kada se čokolada otopi, maknuti sa vatre te joj dodati margarin, dobro izmiješati pa dodati kokos izmiješan sa šećerom.
Sve dobro sjediniti pa ravnomjerno rasporediti na kalup obložen papirom za pečenje.
Promjer kalupa je 28 cm.
KREMA: Mlijeko staviti da prokuha, puding, gustin i šećer u prahu sjediniti u malo mlijeka.
U prokuhano mlijeko uliti puding te skuhati gustu kremu, ohladiti ju pa u mlaku dodati margarin.
Kada se krema skroz ohladi, uliti u nju vrhnje za šlag, dodati kremfix te miksati dok ne dobijemo lijepu kremu.
Jagode oprati, isjeći na kolutiče te ih posipati sa malo šećera u prahu i kokosom.
Pola kreme staviti na podlogu, rasporediti jagode pa drugu polovicu kreme.
Ukrasiti sa kokosom i izribanom bijelom čokoladom.
Posluživanje
Tortu dobro ohladiti.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar