Brzo, jednostavno,, ha vruće je, šta nam onda više treba nego nešto oko čega nema prtljanja! :))
Sastojci za 4 osobe
1,5 kg mladog krumpira
po ukusu sol
1 jušna žlica ulja
60 g maslaca
2 žličice Vegete Natur
podosta mljevenog šarenog papra ( taj iz začinskog mlinca je najbolji)
pola žličice češnjaka u granulama
1 žličica suhog ružmarina
2 žličice suhog peršina
1,5 dcl piva
po potrebi vode
DODATAK :)))
8 kom krmenadli
Priprema
1.
Krumpir dobro oprati pa nasjeć po želji i dobro posoliti!
2.
U protvanj/tepsiju dodat natrgani maslac i ulje, zatim krumpir!
Posut mixom koji ste napravili od Vegete, šarenog papra, češnjaka u granulama, suhog ružmarina i peršina!
Zaliti pivom dobro izmiješati pa staviti na pečenje u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva jedno 45 minuta!
Koji put tokom pečenja krumpir promješajte i po potrebi dodajte po malo vode, otp. 1 do 1,5 dcl !
3.
Kao dodatak ja sam s krumpirom pekla i krmenadle, ali krumpir je u originalu bez njega! Ali da ja ovo poslužim bez dodatka kućne izjelice bi me samo blijedo gledale! :)
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar