Pages - Menu

utorak, 16. lipnja 2015.

UKUSNI KREM SLADOLEDI PO VAŠEM UKUSU, BEZ JAJA

neverovatno je jednostavno danas pripremiti ovu ledenu letnju poslasticu, a da se ne koriste sveža jaja…... čega se s pravom ponekad neko pribojava
sladoledi na okupu…. recept bez svezih jaja!

Sastojci  za 4 osobe
sladoled od voca, svaki zasebno: višnje, maline, kiwi i suvo grožđe
1 kesica vaseg omiljenog proizvodjča ove ledene poslastice(sladoleda) u prahu
1 kesica vaseg omiljenog proizvođača šlag krema

2 kašike prah šećera – zavisi od izabrane pavlake
2 dcl pavlake 20% kisela, neutralna ili slatka
2 dcl mleka 3,2% mlečne masti
2 dcl odabranog voća naseckanog po želji
1 kesica vanilin šećera

Priprema
1.
Svaki od izabranih ukusa sladoleda od omiljenog proizvođača pomešati usuvo sa 1 kesicom krem šlaga ili samo šlaga.
2.
Umutiti mikserom obično sa 2 dcl hladnog mleka ( bolje je sa većim % masnoće) i dodate još 2 dcl pavlake po izboru, 2 kašike prah šećera ( može i više ako je u pitanju kiselije voće kao višnja i kiwi).
3.
U toku mućenja dodati 1 kesicu vanilin šećera!
4.
Mutiti mikserom po uputstvu na kesici ili sve dok ne dobijete gustu kremu!
5.
Tada se doda pripremljeno voće( u smesu sa ukusom višnje seckane višnje, u smesu sa ukusom maline maline, u smesu sa ukusom vanile dodala sam kiwi u jednu, a u smesu sa keksom dodala sam suvo grožđe prethodno potopljeno u malo camparija) i dobro lagano izmeša.

6.
Usuti u odgovarajuće posude i staviti u friz da se hladi.
7.
Više puta pre no što se sasvim stegne izvaditi i promešati da se ne stvore kristali.
Posluživanje
Pre posluženja na kratko izvaditi iz friza i služiti po želji kao zaseban desert ili uz druge slakiše!
Ja sam ga služila uz ( za mene prejaku doboš tortu ) i bilo je sjajno!
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar