Svi ljubitelji cheesecakea od jagoda teško će odoljeti ovom jednostavnom sladoledu.
Sastojci
350 g svježih jagoda
250 g krem sira
250 ml mlijeka (punomasnog)
125 ml svježeg slatkog vrhnja (za šlag)
150 g šećera
1 velika žlica soka od limuna
Priprema
1.
Stavite očišćene jagode, krem sir, šećer, mlijeko i sok limuna u blender i dobro izmiksajte.
Umiješajte slatko vrhnje (neumućeno), premjestite u zdjelu i dobro ohladite u hladnjaku.
2.
Ako imate stroj za sladoled, radite dalje prema uputama za vaš stroj, dakle sipajte rashlađenu smjesu u stroj - kod mene je potrebno 35-45 minuta.
Pripremljeni sladoled premjestite u posudu s poklopcem pogodnu za zamrzavanje i sladoled dobro rashladite u zamrzivaču dok se ne ščvrsne, prije posluživanja.
Ako nemate stroj za sladoled, sipajte smjesu odmah u posudu pogodnu za zamrzavanje i hladite u zamrzivaču dok se potpuno ne ščvrsne. Izvadite otprilike svaka 2 sata i dobro promiješajte vilicom da se ne stvore preveliki kristali leda.
izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar