Osvježavajuća i lagana ljetna tortica, s finom aromom limuna, jako jednostavna i brza izrada, idealna za ove tople dane.
Sastojci za 16 osoba
Podloga;
200 g keksa
130 g maslaca
Krema;
720 g čvrstog jogurta
150 g šećera u prahu
3 žlice soka limuna
korica limuna
10 kapi arome vanilije
2 vrećice želatine
500 ml vrhnja za šlag
po želji voće
preljev za tortu
Priprema
1.
Kekse sameljite, dodajte im omekšani maslac, rukama sjedinite da dobijete mrvičastu smjesu.
Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 26 cm. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2.
Jogurt stavite u posudu pa mu dodajte šećer u prahu, aromu vanilije, koricu i sok limuna.Sve dobro izmiješajte pjenjačom.
3.
Želatine pripremite prema uputama na vrećici pa je mikserom umiješajte u kremu od jogurta.
4.
Vrhnje istucite u šlag te mu pridodajte kremu od jogurta, sve dobro izmiješajte da se dobro sjedini.
5.
Na podlogu od keksa istresite kremu, poravnajte i stavite u hladnjak.
6.
Preljev za tortu pripremite sa sokom po želji, ja sam ovaj put koristila multivitamin.
Prelijte tortu, te posložite voće po želji.
7.
Ostavite je u hladnjaku par sati da se stisne.
Ako vam se žuri možete je staviti na 45 minuta u zamrzivač.
8.
Ponekad u ovu tortu stavim voće, kao ovaj put , stavila sam 300 g višanja i ukrasila je umakom od šumskog voća .
9.
E sad što se tiče šećera, preporučila bih da probate kremu ako volite slađe i po želji dodate još šećera, nama je taman.
Dio šećera ponekad zamijenim medom, stavim 100 g šećera u prahu + 2 žlice domaćeg meda
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar