Limunkasti biskvit,pjenasta krema i sočne jagode….neodoljiva kombinacija…:))))Recept je iz knjige "Kuhinja bez zidova" časne sestre Anđelke, ja sam ga s vremenom malo promjenila.Inače knjiga je super, svima toplo preporučujem ali evo za sve vas koji se nemate prilike susresti se s tom knjigom, želim da vam prenesem ovaj divni recept :)
Sastojci
Biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
2 žlice brašna
2 žlice gustina
na vrh noža praška za pecivo
naribana korica jednog limuna
1 vanilin šećer
Krema
3 jaja
5 žlica šećera
2 dl mlijeka
1 žlica gustina
1 vrećica želatine ili 6 listova
4 dl slatkog vrhnja
i još potrebno
1 dl soka za namočiti biskvit (juice)
70-80 dag jagoda
2 crvena preljeva za torte
Priprema
1.
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati ostale sastojke, a na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
2.
Izliti u tepsiju 25×30, peći oko 20-tak min.Pečen biskvit natopiti sa voćnim sokom.
3.
Za kremu umiješati žumanjke, šećer, gustin i mlijeko, te skuhati na pari.
U vruće dodati pripremljenu želatinu, pa također u vruće snijeg od 3 bjelanjka.
4.
U ohlađenu kremu dodati tučeno slatko vrhnje.
5.
Na biskvit posložiti polovice jagoda sa malim razmacima, prekriti kremom, pa opet posložiti jagode izrezane na kolutiće.
6.
Preliti sa crvenim preljevom i ostaviti da se dobro ohladi.
7.
U originalnom receptu se biskvit premaže marmeladom pa tek onda jagode, ja taj dio preskačem a vi po želji :)
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar