Obozavam tortille iz razloga sto ih mozete spremiti na tisucu nacina.Ako vam je ostalo rest mesa koje neznate sto bi s njim odlican nacin je da ih iskoristite u tortille.
Sastojci
6 tortilla
200-300gr pileceg przenog mesa
200-300gr. cheddar sira ili drugi topljivi
4-5 struka mladog luka
8 listova przene slanine
kiselo vrhnje i salsa
Priprema
1.
Prije nego pocnete praviti tortille vazno je da sve pripremljene sastojke imate nadohvat ruke.
2.
U tavu velicine tortille dodajte 2 zlice ulja.Neka se malo zagrije a zatim stavite 1 tortillu.VAZNO je da imate tavu koja se ne lijepi.Smanjite temperaturu ringle izmedu medium i najmanje.
3.
Preko tortille stavite topljivi sir po izboru.
4.
Preko sira stavite isjeckanu pecenu piletinu,slaninu i mladi luk.
5.
Preko mladog luka pospite ponovo sa sirom.
6.
Stavite drugu tortillu preko sira.
7.
Pazljivo okrenite tortillu sa zeljeznom spatulom i neka se druga tortilla zapece.
8.
Isjecite kao za pizzu i sluzite vruce uz kiselo vrhnje i salsu.
Posluživanje
Mozete koristiti sve vrste ostataka mesa.Takoder mozete dodavati povrce po zelji.Ili mozete praviti samo sa povrcem.Ovdje sam dodavala 200-300gr.sto znaci da mozete dodavati manju ili vecu kolicinu sastojaka.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar