Pages - Menu

ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

PANNA COTTA CREAM

...neodoljivo kremasti okus joj daje krem sir…........
Panna cota cream

Sastojci

500 ml nezasladjenog vrhnja za slag
1 burbon vanil secer – Podravka ili drugi
sladilo ili secer koliko vam treba
100 g krem sira (Philadelphia, ABC ili drugi)
1 mljevena crvena zelatina ili bez boje
1 mala zlica tekuceg meda
vocni preljev
jagode
malo vode
sladilo ili secer

Priprema
1.
Zelatinu preliti s 3-4 zlice hladne vode, izmijesati i pustiti da nabubri. Stavila sam crvenu mljevenu zelatinu pa je krema njezno roza…
2.
Vrhnje i sladilo ili secer (staviti kolicinu koliko zelite slatko) staviti kuhati nasrednjoj temperaturi, prije nego provrije, maknuti s vatre i umijesati nabubrenu zelatinu, vratiti na laganu vatru i mijesati dok se zelatina otopi. Umijesati krem sir i med. Mijesati dok se sir otopi i par sekundi istuci mikserom da se sir bolje poveze. Pustiti oko 15 minuta i zatim izliti u navlazene posudice ili u uzi duguljasti kalup oblozen folijom. Staviti preko noci u frizider, istresti na tanjurice ( moze se i rezati na razne oblike, simpaticno izgleda) i preliti preljevom po zelji….Ja sam malo prokuhala jagode i sladilo, te ispasirala..brzo i predivno fino…
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar