Pages - Menu

nedjelja, 21. lipnja 2015.

PAMETNI KOLAČ

Da mi je netko ovo pričao vjerojatno isto ne bih vjerovala. Kolač koji si za vrijeme pečenja sam napravi podlogu, kremu i biskvit, nema šanse. Ovo mi je zaista bilo otkriće godine, totalno kremast, osvježavajući, ma predivan okus sa samo pet sastojaka. Nemam riječi za opisat, i preporučam svima da probaju.


Sastojci
8 jaja
300 grama šećera
10 žlica glatkog brašna
250 grama margarina
1 litra mlijeka
1 čajna žličica ekstrakta vanilije (ja ga volim pa stavim i mrvu više)
korice od limuna (po želji)

Priprema
1.
Margarin rastopite i ostavite da se ohladi.

2.
Žumanjke pjenasto izmješajte sa šećerom.

3.
U smjesu sa žumanjcima dodajte prosijano brašno, rastopljeni margarin,  ekstrakt vanilije i postepeno mlijeko.

4.
Smjesi lagano dodajte tučeni snijeg od bjelanjaka.

5.
Ulijte smjesu u dobro namašćenu i brašnom posutu tepsiju veličine 20x30 cm.

6.
Pekla sam 45 minuta na 160 stupnjeva (gornji + donji grijač) i još 15 minuta na 140 stupnjeva.

7.
Meni definitivno najbolja temperatura 165 stupnjeva sat vremena.

Posluživanje
S obzirom da je do sada bilo raznoraznih iskustava, evo i ja sam dokaz da definitivno izgled i tekstura ovisi o tko zna čemu, jer vjerujte da ni ja ne znam.
Uglavnom, prvo sam napisala da se kolač peče sat i pol, međutim, kad sam ga ponovo pekla, vidjela sam da bi moglo i kraće tako da sam  pekla samo sat vremena i da je sasvim dovoljno.
Sve sugestije su dobro došle, jer zaista ovisi sve o pećnici, temperaturi, vremenu i definitivno i mala različitost rezultira različitim teksturama kao što se vidi u slikama koje ste svi stavili.
Jedino, odličan okus mislim da je svima zajednički :)
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar