Pages - Menu

utorak, 2. lipnja 2015.

LAGANA PITA S TIKVICAMA I GRIZOM



Mekana i sočna,idealna kombinacija tikvica,griza i sira..Zavoljet će je i oni koji baš i ne vole tikvice ;)

Sastojci za 8 osoba
oko 1 kg mladih tikvica
50 g Pšeničnog oštrog brašna
100 g Pšenične krupice - griza
1 vrećica Praška za pecivo
5 jaja
250 g svježeg sira ili ricotte
1 žlica Vegete Natur By Podravka
papar
sol


Priprema
1.
Tikvice operite, naribajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti).
2.
Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmiješajte.
3.
Jaja razmutite, umiješajte sir, Vegetu Natur, papar i sol.
4.
Dodajte u smjesu brašna i na kraju umiješajte tikvice.
5.
Vatrostalnu posudu promjera 28 cm premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smjesu.
6.
Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta (dok lijepo ne porumeni).
Posluživanje
Pečenu pitu narežite toplu i poslužite. Pitu možete poslužiti i hladnu uz jogurt.
Savjet
Prije pečenja pitu možete zaliti slatkim vrhnjem.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar