Pages - Menu

petak, 5. lipnja 2015.

KOLAČ S KEKSOM I ČOKOLADOM-BEZ PEČENJA

Sastojci:

350 g oreo keksa ili nekih drugih s kremastim punjenjem u sredini
150 g maslaca (otopljenog)
2 čajne žličice želatine u prahu
60 ml hladne vode
300 g slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
110 g šećera
200 g otopljene bijele čokolade
400 g kremastog sira (može i milerama ili creme fraiche)


*dodatni preljev od karamele po želji
*otopljena crna čokolada za ukrašavanje

Priprema: 

1.Kekse stavite u blender i usitnite ih, a zatim sjedinite otopljenim maslacem u homogenu smjesu.

Rasporedite po plehu za pite, a zatim ostavite u hladnjaku najmanje 30 minuta kako bi se smjesa stisnula


2.U malu posudicu stavite hladnu vodu, a zatim dodajte i želatinu, stavite na laganu vatru i uz kontinuirano miješanje zagrijavajte dok želatina potpuno ne nestane.



3.U posebnoj zdjeli izradite kremu od kremastog sira, šlaga, ekstrakta vanilije i šećera pa izradite u glatku smjesu. Umiješajte zatim otopljenu želatinu i dodajte otopljenu bijelu čokoladu. Dodajte još malo keksa (ne fine smjese nego grubo natrgajte da ostanu komadići), zatim tako pripremljenu smjesu rasporedite preko ohlađene smijese keksa i maslaca.



4.Ostavite u hladnjaku još barem sat-dva da se smjesa dobro ohladi, a najbolje bi bilo preko noći, ako uspijete izdržati. Po želji prelijte otopljnom crnom čokoladom ili karamelom.

Izvor : jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar