Pages - Menu

četvrtak, 18. lipnja 2015.

DEKORATIVNI ROLAT

Jednostavno, dekorativno i naravno, jako ukusno ;)

Sastojci
Dekoracija
1 bjelanjak
20 g kakaa
20 g brašna
30 g šećera
30 g maslaca
Biskvit
4 jaja
120g brašna
120g šećera
mrvica soli
Krema
400 ml mlijeka
2 žlice šećera
1 bourbon vanilija puding
1 žumanjak
120g margarina za kreme

Priprema
1.
Sve sastojke za dekoraciju pomiješajte zajedno, napunite vrećicu za ukrašavanje ili vrećicu za led i odrežite joj vrh.
2.
Priremite papir za pećenje.
Izrežite ga na mjeru tepsije (tepsija 25 x 38 cm), nacrtajte na njemu uzorak koji god želite, vratite ga u tepsiju.

3.
Smjesom za dekoraciju prođite preko crta koje ste nacrtali.
Ja se nisam baš držala nacrtanih crta, tako da sam zaključila da mi nisu ni trebale ;))))
Stavite u led na nekih 15 minuta.

4.
Za to vrijeme pripremite biskvit,
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Žumanjke umutite sa šećerom (i malo soli), dodajte brašno i ručno dodajte snijeg od bjelanjaka.
5.
Izvadite tepsiju iz leda i lagano ulijte biskvit.
pecite u ZAGRIJANOJ pećnici  na 170°C oko 15-ak minuta.

6.
Pećeni, vrući biskvit odvojite od papira za pećenje i odmah zarolajte u rolad.
Ostavite biskvit da se ohladi.

7.
Za kremu stavite kuhat oko 3 dcl mlijeka sa šećerom u ostatak mlijeka umiješajte puding i žumanjak, dodajte to u provrelo mlijeko i kuhajte uz stalno miješanje dok ne prokuha.
Ostavite kremu da se hladi i u hladnu umiješajte margarin.

8.
Namažite rolad i ostavite da se hladi (meni se hladio oko pola sata...moji nisu više mogli čekat :))))

Posluživanje
Napomena:
Ovu smjesu za dekoraciju možete napravit na dva načina:
1.  da stavite 20gr brašna + 20gr kakaa (i svi ostali sastojci)
2. da umjesto kakaa stavite sve brašno...znači 40gr brašna + malo neke jestive boje i svi ostali sastojci.
ja sam se odlučila za ovu drugu opciju jer sam htjela crvene šare, al ako nemate boje ili ne želite bojat stavite kakao.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar