Pages - Menu

nedjelja, 14. lipnja 2015.

BRZI,NAJBRŽI LJETNI RUČAK

Ovakav jednostavan umak za tjesteninu je odlično rješenje za ručak na brzinu. Sve namirnice zahtjevaju vrlo kratko vrijeme termičke obrade pa tako u malo vremena možete zgotoviti doista zdrav i ukusan obrok.


Potrebno:

2 luka
1-2 tikvice
2 paprike
5-6 paradajza (ako nemate možete upotrijebiti konzerviranu rajčicu)
vegeta, sol, papar

Priprema:

Sve povrće sitno nasjeckati. Paradajzu oguliti kožicu pa ga tek onda usitniti.
Na malo ulja pržiti zajedno luk i papriku, dodati nakon nekoliko minuta i tikvice pa pržiti 15-tak min. Dodati tada i paradajz, začiniti po ukusu pa uz povremeno miješanje pirjati dok se sve povrće lijepo ne poveže i lagano raskaša. (cca 15-20 min)
Ako vam se umak učini prerijedak slobodno dodajte žlicu dvije brašna razmućenog sa malo vode kako bi se umak zgusnuo.
Poslužite uz tjesteninu po želji.
Pssst! Zaljubljenici u ljutu i žestoku hranu mogu si pomoći tako da u gotov umak umiješaju jednu ili dvije sitno sjeckane ljute papričice. Ovo će umaku dati baš jednu posebnu notu – umak koji u isto vrijeme žari, pali i osvježava 😀

Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar