Pages - Menu

četvrtak, 7. svibnja 2015.

SLADOLED

Od svih recepata za sladoled koje imam,ovaj je najbolji i ubjedljivo najslicniji kupovnom.Obogacen raznim ukusima daje ukus potpune fantazije u vrucim ljetnjim danima…
sladoled

Sastojci

Broj osoba:
10 osoba
  • NAMIRNICE

  •  1L mlijeka
  •  500 GR secera
  •  1 kasicica limontusa
  •  5 kesica bijelog slaga
  •  1 casa kisele pavlake
  •  2 dcl hladne vode

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Skuvati mlijeko sa secerom (moze i 300 gr secera jer je mozda 500 gr preslatko).U prohladjeno (mlako) dodati limontus, promijesati i staviti u zamrzivac nekoliko sati dok se ne stegne.Moze preko noci.Izmutiti slag sa vodom.To ce da bude prilicno gusto, ali to mora tako po receptu.Dodati pavlaku i masu iz zamrzivaca.E sad, skrenuta mi je paznja da je sustina pravljenja u sledecem:da se to muti 15 minuta, ISKLJUCIVO u jednom pravcu.Zasto je to tako, ne znam, ali zbog necega mora.Tako umucen sladoled predstavlja osnovnu masu.Ona moze da se podjeli u nekoliko posuda i da se svaki od njih obogati razlicitim ukusima:ekstrakti, umucen Eskimko sladoled (ili neki drugi),seckano suvo ili svjeze voce, kafa, kapucino…
  2. 2
    Kombinujte ukuse po zelji, ukrasiti slagom, vocnim ili cokoladnim prelivima. 

Nema komentara:

Objavi komentar