Pages - Menu

petak, 8. svibnja 2015.

SLADOLED OD NEKTARINA

Ili od breskve. Oduševio me okusom i mirisom, moram priznat da se od daaaavno nisam tako najela slaje ;)
Sladoled od nektarina

Sastojci

  •   mjera je šalica od 250ml
  •  1 šalica mlijeka
  •  1/2 šalice šećera
  •  1 žlica ekstrata vanilije
  •  4 žumanjka
  •  1 šalica vrhnja za šlag
  •  4 velike nektarine ili breskve (oko 600g) oguljene i narezane
  •  1 žlica vodke (po želji ili može neki drugi alkohol ;)
  •  1/4 šalice šećera
  •   sok polovice limuna

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 
    Nektarine ogulite i narežite na komade.
    Stavite ih u tavu, dodajte 1/4 šalice šećera i sok limuna.
    Miješajte brzo , nedajte da vam jako provre i kuhajte odprilike 3 minute uz stalno miješanje.
    Maknite s vatre dodajte vodku i ostavite.
  2. 2 
    Ulijte vrhnje za šlag u zdjelu.
    Pripremite drugu (veću) zdjelu s kockicama leda i vodom.
    Stavite zdjelu s vrhnjem u zdjelu s ledom i ostavite sa strane dok pripremate dalje.
  3. 3
    Ulijte mlijeko,1/2 šalice šećera i vaniliju u tećicu i stavite da se grije, nemojte da vam uzavre, kad vidite paru dovoljno je.
    Dok se mlijeko grije žumanjke ulupajte mikserom.
    Ugrijano mlijeko maknite s vatre i žlicu po žlicu dadavajte žumanjcima uz stalno miksanje, dodajte samo polovicu mlijeka i vratite opet sve u tećicu na laganu vatru da se kuha.
    NE SMIJE prokuhat, kuhajte lagano uz stalno miješanje dok ne vidit da se zguslo.
    Kad zgusne maknite teću s vatre i kroz fino cijedilo ulijte mlijeko s žumanjcima u zdjelu sa vrhnjem za šlag.
    Vrhnje neka i dalje stoji u hladnoj vodi.
    Promiješajte i ostavite.
  4. 4 
    Ako volite komadiće nektarina u sladoledu, samo sve iskrenite iz tave u smjesu s žumanjcima.
    A ako ne volite komadiće (kao ja) onda prije nego nektarine dodate u slaju, pretvorite ih u kašu (štapnim mikserom, multi praktikom ili šta već imate) i smiksane nektarine dodajte u sladoled, dobro promiješajte i ostavite malo u hladnoj kupelji.
  5. 5
    Prije nego sam prebacila sladoled u frižider, malo sam ga mikserom izradila i postao je tako lijep i kremast.
    Zatim slaju prebacite u frižider na par sati i poslije toga u led.
    Ako nemate stroj za sladoled..svako dva sata ga izvadite iz leda i promiješajte ;)
  6. 6 
    Od bjelanjaka koji su ostali, napravila  sam puslice i probala ih sa sladoledom.
    ODAVNO me neka kombinacija nije toliko oduševila,...obavezno nekad probajte sladoled s puslicama...FENOMENALNO :)))))
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar