Rafaelo je kolač koji definitivno morate napraviti što prije, ukoliko već niste.. Evo recepta:
POTREBNO:
Za biskvit:
7 bjelanjaka
160g šećera
1 vanilin šećer
80 g brašna
120g kokosa
1 prašak za pecivo
Za kremu:
7 žumanjaka
100 g gustina
100g šećera
2 vanilin šećera
7,5 dl mlijeka
100 g maslaca
PRIPREMA:
RafaeloZa biskvit miksati bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tada dodati u njih šećer i vanilin šećer, potom brašno sa praškom za peicivo i na kraju umiješati kokosovo brašno. Masu izliti u lim na papir za pečenje te peći u pećnici na 165º 25-30 minuta. Pečeni biskvit prerezati na dva dijela kako biste dobili dvije kore te svaku koru natopiti sa po 1,5 dl toplog mlijeka.
Za kremu miksayi žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati gustin i 1,5 dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti na vatru da provirije pa ukuhati masu od gustina i žumanjaka. Kuhati uz miješanje nekoliko minuta dok krema ne postane ravnomjerno sjajna i žuta. Ohladiti pa umiješati posebno izrađen maslac.
Gotovom kremom premazati kore, posipati kokosom i poslužiti ohlađeno.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar