Piletina je nekako postala najčešća vrsta mesa koja se nađe na mom meniju. Možda i zbog cijene jer mi je povoljnija od teletine, a opet svi ju u kući volimo pojesti.
Potrebno:
pileća prsa (količina proizvoljna)
10-tak komada tanko narezane pancete
2 dl domaćeg tekućeg paradajza
2 dl vode
4 žlice kiselog vrhnja
2 mrkvice
1 luk, češanj češnjaka
15 dag sira trapista (gouda ili neki sličan)
5 žlica gustina + 5 žlica vode
vegeta, sol, papar
Priprema:
Pileća prsa narezati na tanje odreske, povegetiti ili posoliti pa svaki komad omotati komadom pancete.
Omotane odreske prepeći na ulju sa svih strana dok ne porumene. Izvaditi na stranu.
Na istom ulju pržiti sitno sjeckani luk i češnjak te mrkvicu koju je je dobro naribati na ribež prije toga. Pržiti kratko dok luk ne omekša. Doliti paradajz i vodu, začiniti po ukusu, umiješati i vrhnje. Kratko prokuhati, pa doliti gustin razmućen sa malo vode. Pustiti da zakuha.
Prepečene odreske složiti u namašćenu vatrostalnu posudu, zaliti pripremljenim umakom i posipati ribanim sirom. Zapeći u pećnici na 200ºC oko 30 min.
Poslužiti u posudi u kojoj se peklo uz njoke ili neku deblju tjesteninu. Fina zelena endivija će upotpuniti ručak. Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar