Sastojci
- 280 gr krem sira ( philadelphia ili slicno )
- 200 gr secera
- 230 gr glatkog brasna
- 120 gr margarina ( sobne temperature )
- 2 jaja
- 60 ml mleka
- 1 vanil secer
- 1/2 praska peciva
- sveze jagode ili smrznute, kolicina po zelji
- ili sezonsko voce
Priprema
-
1.
Umutite mikserom omeksali margarin sobne temperature, krem sir, secer i vanil secer u smesu bez grudvica. Dodajte 2 jaja, mleko i mutite u jednolicnu smesu, dodajte prosejano brasno pomesano sa praskom za pecivo. Sve lepo sjedinite
-
2.
Smesu prebacite u odgovarajuci kalup kojeg ste oblozili papirom za pecenje, poravnajte. Polovice jagoda poredjajte po testu i prstom pritisnite jagode. Pecite u zagrejanoj pecnici na 170 stepeni 40 minuta.
Posluživanje
Kolac pospite sa secerom u prahu zamirisan vanilijom secerom. Posluzite uz kuglicu sladoleda, preljev od jagoda ili uz slag kremu od slatkoga vrhnja.Izvor: coolinarika.com (eva-mil)
Nema komentara:
Objavi komentar