Pages - Menu

utorak, 5. svibnja 2015.

NAJBOLJE TIJESTO ZA PIZZU Postupak je zapravo vrlo jednostavan

Pizza je izrazito popularno jelo, nudi se na svakom koraku, u različitim formama, no ipak je mnogo i onih koji ga rado pripremaju u vlastitoj kuhinji. Bezbroj je varijacija u kojima se pizza može napraviti, ali je osnova svega dobro tijesto. Za ovaj recept, iako je vrlo jednostavan, mnogi kažu da je najbolji.


 Sastojci:
1/2 kašičice suhog kvasca,
1 prstohvat šećera,
4 šolje bijelog brašna,
1 kašičica soli,
2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Pomiješajte 1,5 šolju tople vode, kvasac i šećer te ostavite da odstoji 10-15 minuta.

U drugu zdjelu pomiješajte brašno i so, te napravite udubljenje u koje stavite otopljeni kvasac i maslinovo ulje.

Zamijesite tijesto i ostavite na toplom oko 1,5 h da naraste.



Ako žurite: Tijesto za pizzu s jogurtom

Kad nemate vremena čekati da tijesto naraste, rješenje je recept u kojem se umjesto kvasca koristi prašak za pecivo.

Sastav:

25 dkg brašna,
1/2 kesice praška za pecivo,
1 kašičica soli,
čaša jogurta ili kiselog vrhnja,
ulje

Priprema:

Pomiješajte brašno, pola vrećice praška za pecivo, so, jogurt ili kiselo vrhnje. Zamijesite tijesto, a ruke možete prethodno nauljiti kako biste lakše rukovali tijestom.

Razvaljajte tijesto, stavite na lim, dodajte željeni nadjev i pecite oko 15 minuta na 220 °C.

Zbog praška za pecivo i jogurta tijesto ne treba stajati, pa pizzu možete pripremiti odmah!
Izvor: doznajemo.com

Nema komentara:

Objavi komentar