Sastojci
Kore
9 bjelanjaka
30 žlica šećera
1 žlica octa
2 žlice oštrog brašna
Krema
9 žutanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dcl mlijeka
3 vanilin šećera
25 dkg margarina
i još vam treba:
0,5l slatkog vrhnja za šlag
banane, jagode, kivi
Priprema
1.
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.
2.
Veliki lim za pečenje premazati margarinom, obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom. Zagrijati pećnicu na 200°C. Istresti smjesu na protvan, poravnati i staviti peći. Pećnicu smanjiti na na 150°C i peći oko 1 sat, pa hladiti u isključenoj pećnici.
3.
Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.
4.
Tući žutanjke sa šećerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer. Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin.
5.
Slatko vrhnje istući u šlag, a voće narezati na kriške.
6.
Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru, premazati trećinom kreme, složiti banane i premazati šlagom. Staviti drugu koru, trećinu kreme, pa jagode i šlag. Staviti i treću koru, ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.
Posluživanje
Umjesto 0,5l slatkog vrhnja, možete izmiksati 2-3 šlaga iz vrećice
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar