Sastojci
- Broj osoba:
Prhka podloga
- 125g petit beurre keksa sa čokoladnim preljevom
- 150g pšeničnog brašna
- 2 ravne žlice praška za pecivo
- 75g šećera
- 1omot vanil šećera
- 125g maslaca
tijesto II
- 200g pšeničnog brašna
- 15g kakao praha
- 3 ravne žlice praška za pecivo
- 75g šećera
- 4 jaja
- 100ml ulja
- 100g prirodnog jogurta
za nadjev I
- 100g mliječne čokolade s jogurtom
- 500g jagoda
- 50 g šećera
- 7 listova bijele želatine
- 400g vrhnje za šlag
Za nadjev II
- 3 lista bijele želatine
- 400g prirodnog jogurta
- 75 g šećera
- 100g tamne čokolade 70% kakaa
Za dekoraciju
- 75 g tamne čokolade
- 1 žlica ulja
- 100 g malih jagoda
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Za podlogu I
-
2
Stavite petit buerre kekse u vrečicu za zamrzavanje, zatvorite i kekse zdrobite valjkom za tijesto da ostanu veći komadići mrvica.
Prosijte brašno u posudu dodajte ostale sastojke i dobro izradite mikserom sa lopaticama. Na kraju umiješajte mrvice keksa.
Prhko tijesto kratko izmijesite na malo pobrašnjenoj radnoj ploći. Razvaljajte ga na dubljem limu (30-40) namaščenom. -
3
tijesto II
-
4
Za tijesto II promiješajte brašno s kakaom i s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte ostale sastojke, izradite tijesto mješajuči otprilike 2 minute s mikserom na največoj brzini.
Tijesto se rasporedi na podlogu, pažljivo poravnajte i stavite lim u pećnicu električne pečnice na 180¸vrijeme pečenja 20-25 min.
3.
Ispečeno tijesto na limu odložite na rešetki za kolače, ostavite da se ohladi. -
5
Za nadjev I
-
6
nastružite čokoladu nožem za guljenje povrča. Operite jagode, ostavite da se ocijede, narežite na komadiće i dodajte šećer.
Želatinu namočite prema uputi na omotu. Istucite čvrst šlag.
Želatinu lagano istisnite otopite je na slaboj vatri ( ne kuhati) i brzo umiješajte šlag.
Dodajte jagode i naribanu čokoladu, rasporedite na tijesto i poravnajte.
Stavite namazano tijesto 2 sata na hladno. -
7
za nadjev II
-
8
Namočite želatinu.Čokoladu razlomite na komadiće i rastopite na pari pri slaboj vatri uz stalno miješanje.
Jogurt pomiješajtesa šećerom. Otopite želatinu pomiješajte s malo mase jogurta te umiješajte u preostalu masu od jogurta.
Na kraju pažljivo umiješajte čokoladu.
Masu od čokolade i jogurta pažljivo rasporedite po šlagu s jagodama i poravnajte.
Stavite dva sata na hladno. -
9
za ukrašavanje i dekoraciju
-
10
Narežite kolač nakvadrate. Čokoladu razlomite na komade i otopite s uljem.
Na svaki kvadrat stavite koju kap čokolade i na još tekuču čokoladu posložite oprane i osušene jagode.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar