Pages - Menu

srijeda, 6. svibnja 2015.

BRZA SLADOLED TORTA

Savrsena tortica za ljetne dane, sa okusom Vanilije i Kokosa, Malinama u sredini i podlogom od keksa i bijele cokolade .... mislim da sam sve rekla, osim kakvog je okusa, to morate sami dozivjeti :)
Brza Sladoled Torta sa Malinama i Kokosom

Sastojci

  •   500-600 g sladoleda od vanilije (domaceg ili kupljeno gotovog)
  •   125 ml gustog kokosovog mlijeka
  •   2 zlice secera u prahu
  •   125 g malina
  •   PODLOGA :
  •   50 g bijele cokolade
  •   50 g sladoled rolica ( mogu i napolitanke)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 
    Pripremiti mali okrugli kalup za tortu 18 cm.
    Dno kalupa oblozit papirom za pecenje, a obruc umotat prozirnom folijom.
    * Kolicina sastojaka je za ovaj mali kalup, ako zelite koristit veci povecajte kolicinu*
  2. 2 
    Sladoled treba biti lagano otopljen da bi ga dalje obradili za ovu torticu.
    Koristite gotovi kupljeni sladoled od vanilije ili napravite prethodno domaci.
    Ja sam radila domaci po ovom receptu i odlican je .
    Cim stroj zavrsi svoj posao, sladoled je bas takav odlican za dalju obradu.
  3. 3 
    U 125 ml gustog kokosovog mlijeka razmutit secer u prahu te pomijesat sa sladoledom.
    *Ukoliko je kokosovo mlijeko vec zasladjeno, a znam da od nekih proizvodjaca vec jeste, onda izostavite secer*
  4. 4 
    Maline prethodno oprati i lagano posusit sa kuhinjskim papirom, pri tome pazit da se ne zgnjece. Te ih dodati u sladoled i lagano zlicom izmjesat.
  5. 5 
    PODLOGA :
    Na pari otopit bijelu cokoladu.
    Sladoled rolice ubacit u vrecicu i izmrviti.
    *** Malo sam pobrkala korake pripreme u pisanju recepta :) Podlogu napravit PRIJE SLADOLED KREME, utisnut u kalup i staviti u zamrzivac da se malo stegne dok pripremate kremu***
  6. 6 
    Pomijesat otopljenu cokoladu i mrvice.
  7. 7 
    Podlogu utisnut na dno kalupa.
  8. 8 
    Preko podloge uliti sladoled kremu.
    *Ja sam imala 600 g sladoleda i kalup je bio pun do vrha*
    Torticu staviti u zamrzivac da se stisne najmanje 5-6 sati. Mora ravno stajati !!!
  9. 9 
    Torticu izvaditi ca 30 minuta prije posluzivanja iz zamrzivaca. Nakon sto je ostajala na sobnoj temperaturi 15-20 minuta, skinuti obruc, ukloniti foliju i ukrasiti po zelji.
  10. 10 
    Sjeci komade i posluzit na tanjurice.
  11. 11
    Sacekat jos oko 10-tak minuta i tek onda konzumirat. Tako je najljepsa, jer malinama treba nesto malo duze da otpuste. U suprotnom ce vas tuci po zubima :)
  12. 12
    A sad bi moglo i ljeto pocet :)
  13. 13 
    Uzivajte :)
  14. 14 
    *** Jos jedna napomena. Ukoliko se torta ne pojede sva odmah. Vratiti u zamrzivac, al' bez obruca, poklopiti sa nekom zdjelom***
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar