Evo još jednog recepta, ako ne znate šta ćete sa kuvanim
mesom iz supe. Idealno je kao predjelo, poslužite ih za rođendan, slavu....
Sastojci
- Broj osoba:
- 10 osoba
Sastojci za pileću salatu:
-
250 g
sitno iseckane kuvane ili pečene piletine / ćuretine
-
2 čena
sitno iseckanog belog luka
-
3 struka
sitno iseckanog mladog luka
-
1 mala glavica
sitno iseckanog ljubičastog luka
-
po ukusu
so i sveže samleveni biber
-
2 vršne kašike
majoneza
-
2 vršne kašike
kisele pavlake
-
20 g
sitno iseckanih suvih brusnica
-
50 g
tostiranih i sitnije isečenih oraha
-
1 puna kašika
sitno iseckanog peršuna
Sastojci za testo:
-
185 g
sve namenskog brašna
-
115 g
putera
-
250 ml
vode
-
pola kašičice
soli
-
1 kašičica
šećera
-
4
jaja
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Prvo pripremiti fil za princezice
Sve sastojke sjedinite i ostaviti u frižider, najmanje 1 sat, da se
sastojci sjedine ili pripremiti veče pre i ostaviti preko noći u
frižider.
-
2
U šerpu staviti vodu i puter da se puter otopi, na nižoj temperaturi a kad se puter otopio, povećati temperaturu.
-
3
U zdelicu staviti brašno, šećer i so i sve to dobro izmešati.
Kad je voda provrela a puter se otopio,skloniti sa vatre, dodati
brašno i mešati da se sve sjedini. Trebate dobiti glatku smesu koja će
se odvojiti od stranica šerpe i skupiti u loptu.
Ostaviti da se prohladi, oko 15 minuta i onda, dodavati jedno po jedno jaje, svaki put dobro umutiti sa mikserom.
Uključiti rernu na 200°C.
-
4
Pleh za pečenje prekriti papirom za pečenje. Napuniti špric sa
pripremljenim testom i staviti nastavak sa što većim otvorom ili sipati u
kesu i odseći vrh. Istisnuti testo u krug, veličine oko 5 cm i tako
raditi, dok imate materijala. Između krugova ostaviti malo razmaka jer
će testo još da naraste.
-
5
Ja sam dobila 35 princezica, ali moje su male, dva zalogaja jedna.
Staviti ih da se peku u prethodno zagrejanoj rerni, peći ih na 200°C
deset minuta, onda smanjiti temperaturu i peći ih još deset minuta dok
vam ne porumene. ( možda vašoj rerni treba manje od deset minuta, vi
najbolje poznajete svoju rernu )
-
6
Dok se princezice peku, nemojte otvarati rernu, jer može da vam se desi da vam padnu.
-
7
Pečene izvaditi i ostaviti da se malo prohlade. Reckavim nožem za
hleb, raseći ih na pola i puniti ih sa već pripremljenom salatom.
-
8
Nema komentara:
Objavi komentar