Pages - Menu

utorak, 7. travnja 2015.

OVAKO IZGLEDAJU ĆEVAPI U AMERICI: Evo koliko koštaju po porciji…

Vrlo zanimljivu priču u svojoj rubrici “Tragajući za hranom” donosi Daily Press, a tema je hrana sa Balkana, preciznije ovoga puta jedan specijalitet – ćevapčići…
CevapiuAmerici
David Nicholson, iskusni reporter koji za Daily Press piše o hrani, ali su tema njegovog profesionalnog angažmana i različiti kulturni događaji u Jugoistočnoj Virginiji, navodi kako je dobio preporuku da posjeti restoran balkanske kuhinje na Bulevaru Warwick.

Određena iskustva s balkanskom kuhinjom David je, kako kaže, već imao jer je ranije jeo u jednom drugom restoranu u okrugu York, koji također služi jela sa Balkana.

Svoje čitatelje Nicholson podsjeća da se Balkan proteže od Italije, pa sve do Grčke, tako da je lakše razumjeti raznolikost jela područja unutar kojeg se nalaze i visoke planine, ali i obala Mediterana.

Nakon što je ukratko predstavio ukupnu ponudu restorana ovaj ekspert za hranu je naručio ćevape. Kaže da su u ponudi dvije opcije “desetka” koja košta 9.99$ i porcija od 15 ćevapa koja košta 12.99$.

Nicholson primjećuje da je 10-ka sasvim dovoljna za jedan obrok, a poseban utisak na njega ostavila je domaća lepina u kojoj se ćevapi služe.

Za lepinu navodi da tijesto spužvasto i aromatično, a zanimljivim mu se učinilo i to da se ćevapi serviraju sa isjeckanim lukom i “sirom zvanim kajmak”.

– Definitivno ovo nije light varijanta jela, ali je vrlo fino za upoznavanje sa kuhinjom ove regije – zaključuje autor.

Izvor: Doznajemo.com / blog.neum-bih.com

Nema komentara:

Objavi komentar