Pages - Menu

nedjelja, 26. travnja 2015.

NAPRAVITE SAVRŠENE KNEDLE OD GRIZA

Ima li ljepšeg ukusa od knedli koje se tope u ustima? Pravljenje savršenih knedli od griza su obavezna vještina svake dobre kuharice. A evo kako da ih napravite!
63e614918cf00d2f694faac34206464d_view_l
Sastojci:

jaje
90 g griza (oko 8 punih kašika)
8 kapi ulja
prstohvat soli
kašičica sjeckanog lista peršuna, po želji

Priprema:

Odvojte bjelance od žumanceta. Bjelance s prstohvatom soli čvrsto umutite viljuškom, pa dodajte žumance i ulje i sve lijepo sjedinite.



Stavljajte kašiku po kašiku griza, svo vrijeme miješajući viljuškom. Po želji, na kraju možete da dodate i peršun.

Ostavite nekoliko minuta da griz nabubri, pa vlažnom kašičicom stavljajte knedlice u vrijuću supu.
Izvor: blog.neum-bih.com

Nema komentara:

Objavi komentar