Pages - Menu

ponedjeljak, 27. travnja 2015.

JEDNOSTAVNE GRIS KOCKE

Topla preporuka za ovaj kolač svim kremačoljupcima jer se ovdje idealno spaja zrnata tekstura grisa s čokoladom i bogata mirisna krema od vanilije. I naravno, ne zaboravimo, kao točka na ‘i’ deeeebeli sloj čokolade povrh svega.

Potrebno:

Za podlogu:

1/2 l vode
1/2 l mlijeka
20 dag šećera
20 dag grisa
10 dag čokolade

Za kremu:

1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
15 dag margarina
2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)
Za čokoladnu glazuru: 15 dag čokolade, 3 žlice ulja, 5 dag margarina, 2 žlice šećera u prahu, 5 žlica mlijeka

Priprema:

Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom. Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna. U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa.
Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag.  Kremom premazati podlogu od grisa. Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

Nema komentara:

Objavi komentar