Ovo je torta za koju vam neće trebati ni pećnica (jer se ništa ne peče!) ni neko veliko kulinarsko umijeće
Potrebno:
Za podlogu:
20 dag keksa pettit beure
20 dag čanih keksića s čokoladom (ili nekih sličnih)
20 dag margarina
Za kremu:
2-3 banane
1 puding od vanilije
1/2 l mlijeka
5 žlica šećera
1/2 l vrhnja za šlag
kremfix
1,5 vrećica želatine u prahu
piškote
Za glazuru:
15 dag čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
Priprema:
Pettit beure kekse samljeti na mašinici za orahe, a čajne keksiće zdrobiti batom za meso preko vrećice. Margarin otopiti, pa ga pomiješati sa obje vrste keksa. U kalup za tortu ∅ 26 cm utisnuti žlicom kekse pa dobro natiskati dlanom ruke.
U mlijeku skuhati puding sa 5 žlica šećera. Uz miješanje ga ohladiti (paziti da se ne stvori korica prilikom hlađenja).
Želatinu pustiti da nabubri prema uputi na omotu pa ju zagrijati i otopiti.
Banane zgnječiti vilicom ili štapnim mikserom.
Vrhnje za šlag miksati sa kremfixom kako bi bilo čvrsto.
Pomiješati banane sa ohlađenim pudingom, dodati otopljenu želatinu i na kraju posebno izmiksano vrhnje za šlag.
Na pripremljenu podlogu od keksa premazati polovicu kreme, složiti red piškota kratko namočenih u mlijeko s rumom, pa opet premazati drugom polovicom kreme. Dobro rashladiti. Skinuti obruč i preliti otopljenom glazurom od čokolade.
Dobro rashladiti i uživati u svakom zalogaju! Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar