Pages - Menu

četvrtak, 9. travnja 2015.

8 ODLIČNIH NAČINA DA ISKORISTITE STARE HULAHOPKE

Vijek trajanja jednog para hulahopki ili čarapa nije pretjerano dug, ali ako ste pažljivi mogu da izdrže i do dva mjeseca prije nego se pocijepaju. Ali, prije nego što ih bacite, pokušajte da ih upotrebite na jedan od ovih načina.


  • Očistite osjetljive predmete. Stare ploče, CD-ovi i drugi predmeti koji se mogu lako izgrebati očistite starim hulahopkama. Elektricitet u njima će pokupiti masnoću, prašinu i dlačice bolje od bilo kakve krpe. Takođe, odlične su za poliranje predmeta od srebra, zlata i drugih metala.
  • Napravite steznik. Odsijecite nogavice sa starih hulahopki i dobićete savršen steznik. Nosite ga ispod haljine ili pantalona kada želite da prikrijte stomak.
  • Uredna i čista saksija. Prije nego napunite saksiju, na dno stavite komad hulahopke. Na ovaj način ćete spriječiti da zemlja ispada iz saksije, ali istovremeno voda će neometano prolaziti. Ovo je odličan savjet, ako uzgajate biljke u visećim saksijama.
  • Spakujte odjeću za godišnji odmor. Niko ne želi da pola odmora provede peglajući zgužvani veš iz putne torbe. Odjeću nemojte slagati kako je inače slažete u ormar. Umjesto toga, uzmite par majica, stavite jednu na drugu te zarolajte. Nakon toga na njih navucite nogavicu koju ste osjekli sa starih hulahopki. I to je to. Odjeća će biti uredno ispeglana kada dođete na odredište.
  • Zaštitite voće i povrće. Hulahopke navucite preko lubenica, bundeva ili tikvica kako biste ih zaštitili od štetočina.
  • Sačuvajte povrće i cvjetne lukovice. Krompir, bijeli i crveni luk te cvjetne lukovice će mnogo duže trajati, ako ih ubacite u hulahopke i objesite na suho mjesto. Na taj način ćete im obezbijediti potrebnu cirkulaciju vazduha.
  • Napravite rukavicu za čišćenje. Navucite čarapu na ruku te pređite preko tepiha i namještaja kako biste uklonili dlake koje nestašni ljubimci ostavljaju svuda po kući. Takođe, možete ih iskoristiti i za čišćenje teško dostupnih mjesta, kao što su dijelovi ispod frižidera ili namještaja. Čarapu navucite preko metle te pokupite svu prašinu i prljavštinu.
  • Za vezivanje povrća u bašti. Iskoristite stare hulahopke kako biste zavezali stabljike paradajza, paprike ili drugog povrća koje uzgajate u bašti. Na ovaj način ćete spriječiti da ih kiša ili vjetar polome. Istovremeno, hulahopke su mnogo nježnije za biljke od krutog konopca ili žice.
  • Izvor: minimagazin.info

Nema komentara:

Objavi komentar