Pages - Menu

petak, 20. ožujka 2015.

KRALJICA SVIH OKUSA: SAVRŠENA RAFAELO TORTA

Ukoliko volite nenadmašne Rafaelo kugle, onda je ova torta baš za vas! Ona će vam pružiti potpuni užitak sa svakim zalogajem i sa njom nikada ne možete pogriješiti.
torta-rafaelo
Sastojci

Za biskvit:


– 7 bjelanjaka
– 150 grama šećera
– 1 vrećica vanilin šećera
– 1 vrećica praška za pecivo
– 70 grama pšeničnog oštrog brašna
– 150 grama kokosovog brašna.

Za kremu:

– 7 žumanjaka
– 2 vrećice pudinga od vanile
– 700 ml mlijeka
– 100 grama maslaca
– 100 grama šećera u prahu
– 500 ml slatke pavlake.

Još potrebno:

– 12 komada petit beurre keksa
– oko 100 ml mlijeka
– 2-3 kašike maraskina.

Za posipanje:

– 50 grama kokosovog brašna.
Priprema

Za biskvit:

Bjelanjke izmiksajte u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.

Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelancima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.

Smjesu prebacite u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta, dok površina ne postane lagano žuta.

Biskvit ohladite i stavite na tanjir tako da gornju stranu okrenete prema dole.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:

Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da se kuha i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

Maslac i šećer izmiješajte mikserom i umiješajte u hladnu kremu.

Slatku pavlaku izmiksajte u šlag i umiješajte u kremu.

Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite keks koji ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina.
Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Izvor: Coolinarika / blog.neum-bih.com

Nema komentara:

Objavi komentar