U nasoj familiji i susjedstvu kolac je poznat kao Tetkin Kolac, cesto je na stolu tim prije sto je vrlo vrlo izdasan a jako jednostavan za napraviti :)
Sastojci
Kora / Biskvit / Tijesto
- 3 jaja
- 3 salice secera (sitnog)
- 2 salice ulja
- 5 salica prosijanog brasna (+1 prasak za pecivo)
- 3 salice mljevenih oraha
- 3 salice mlijeka
- 1 vanilin secer
- 1 zlica kakao praha
- 1 salica =100 ml
Preliv
- 5 zlica vode
- 4 zlice secera
- 100 gr putra
- 100 gr cokolade
- 4 salice oraha (grubo mljevenih)
- 1 salica = 100 ml
Priprema
- Težina:
-
1
Pecnicu zagrijati na 185 stupnjeva C, tepsijicu obloziti pekacim papriom ili jednostavno namazati i posuti krusnim mrvicama...
Marija (braticeva zena) rekla je da za mjeru koristi salicu za kavu, ali kako je moj najdrazi rodjo bacio bas tu salicu u smece nisam sigurna ni kolika salica treba biti. A rodju smo potajno zvali tetka jerBo i on kao i moja mama samo baca stvari :)
Ja sam danas koristila salicu od 100ml, a kolac pekla u plehu/tepsiji od stednjaka.
DakleM, da pocnemo...
Izmiksati jaja sa secerom te dodati ulje i malo izmijesati.
Prosijati brasno s praskom za pecivo i kakao prahom te dodati u gornju smjesu.
Potom dodati i ostale namirnice; mljevene orahe, mlijeko i vanila secer.
-
2
Preliti smjesu u pripremljenu tepsiju i staviti peci.
Kad je kolac pecen; jos uvijek topao kolac zaliti kuhanim prelivom i ostaviti da se hladi.
Dobro ohladjen kolac narezati na snitice, kocke itd...
-
3
PRELIV
Prokuhati vodu i secer; kad se secer otopio dodati maslac i cokoladu te na vrlo laganoj temperaturi mijesati da nam se cokolada fino otopi. U to dodati grubo mljevene orahe i izmijesati. Toplo preliti preko kolaca.
Izvor: coolinarika.com (DaSilva1)
Nema komentara:
Objavi komentar