Gotove jufke, suho meso u kombinaciji sa trapist sirom i
sve to gotovo za 30 minuta. Ja inace koristim tursku "pastırma",to je
nesto kao nase suho meso samo sto sadrzi razne zacine pa je i ukus malo
drugaciji. Ali i sa nasim suhim mesom bude odlicno, pogotovo ako
koristite neko kvalitetnije.
Sastojci
- Broj osoba:
- 4 osobe
-
2
gotove jufke za pitu
-
1 saka
sitno isjeckanog suhog mesa
-
3 sake
narendanog trapist sira
-
1 casa
mlijeka
-
pola case
ulja
-
200 ml
kisele vode
-
biber, crvena paprika (po zelji chili)
-
susam, crni kim
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 30 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
U jednu posudu sastavite suho meso, sir i zacine. U drugu posudu mlijeko, ulje i kiselu vodu.
-
2
/slika/2138473/
Jufku rasirite preko stola.
Polovicu premazite sastavom od mlijeka, ulja i mineralne vode. (Pritom
je najbolje koristiti silikonsku cetkicu) a zatim drugu polovicu
preklopiti preko premazane. I nju takodje premazati smjesom. Na strani
koja je ravna, rasporedite sastav od suhog mesa i sira debljine dva
prsta. Krajeve preklopite da kasnije ne bi ispadalo kad ih zarolate a
zatim ih zarolajte do kraja. Cetvrtastu tepsiju premazite maslinovim
uljem a zatim smjestite rolne. (Ako vam je tepsija mala strudlu
presijecite popola). Isto uradite i s drugom jufkom a zatim ih jos
jednom premazite odozgo i ako mozete ostavite ih sat, dva da odstoje da
bolje upiju sos. Ako nemate vremena onda nije ni bitno.
-
3
Prije pecenja strudle premazite
zumancetom a zatim pospite odozgo susam i crni kim. Isijecite ih na
jednake dijelove i pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar