Pages - Menu

srijeda, 4. ožujka 2015.

SLANA ŠTRUDLA SA SUHIM MESOM

Gotove jufke, suho meso u kombinaciji sa trapist sirom i sve to gotovo za 30 minuta. Ja inace koristim tursku "pastırma",to je nesto kao nase suho meso samo sto sadrzi razne zacine pa je i ukus malo drugaciji. Ali i sa nasim suhim mesom bude odlicno, pogotovo ako koristite neko kvalitetnije.

Slana štrudla sa suhim mesom

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  2 gotove jufke za pitu
  •  1 saka sitno isjeckanog suhog mesa
  •  3 sake narendanog trapist sira
  •  1 casa mlijeka
  •  pola case ulja
  •  200 ml kisele vode
  •   biber, crvena paprika (po zelji chili)
  •   susam, crni kim

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U jednu posudu sastavite suho meso, sir i zacine. U drugu posudu mlijeko, ulje i kiselu vodu.
  2. 2 Slana štrudla sa suhim mesom /slika/2138473/
    Jufku rasirite preko stola. Polovicu premazite sastavom od mlijeka, ulja i mineralne vode. (Pritom je najbolje koristiti silikonsku cetkicu) a zatim drugu polovicu preklopiti preko premazane. I nju takodje premazati smjesom. Na strani koja je ravna, rasporedite sastav od suhog mesa i sira debljine dva prsta. Krajeve preklopite da kasnije ne bi ispadalo kad ih zarolate a zatim ih zarolajte do kraja. Cetvrtastu tepsiju premazite maslinovim uljem a zatim smjestite rolne. (Ako vam je tepsija mala strudlu presijecite popola). Isto uradite i s drugom jufkom a zatim ih jos jednom premazite odozgo i ako mozete ostavite ih sat, dva da odstoje da bolje upiju sos. Ako nemate vremena onda nije ni bitno.
  3. 3
    Prije pecenja strudle premazite zumancetom a zatim pospite odozgo susam i crni kim. Isijecite ih na jednake dijelove i pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar