Pages - Menu
▼
petak, 20. ožujka 2015.
PROLJETNA ČAROLIJA - Veoma brz i ukusan kolač. Idealan za iznenadne goste
Sastojci:
300 gr plazma keksa ;
2 vrećice pudinga od vanilije ;
1/2 l mlijeka ;
8 kašika šećera ;
500 ml slatke pavlake ;
500 gr svježih jagoda ;
2 vrećice crvenog preliva za tortu.
Priprema:
1
Skuhati puding u 1/2 l mlijeka i 8 kašika šećera pa ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu čvrsto umutiti slatku pavlaku, pa kada se puding ohladi sjediniti sa pavlakom i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije jednolična masa.
2
U pleh poredati plazmu keks (ne treba je natapati).
Preko plazme premazati fil od pudinga i pavlake.
Po filu rasporediti prethodno oprane i očišćene jagode (one krupnije prepoloviti, a sitnije ostaviti cijele).
Preko jagoda preliti 2 crvena preliva za tortu napravljena po uputstvu na vrećici.
Posluživanje
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti, najbolje bi bilo ostaviti ga tokom noći u frižideru.
Voće se može koristiti po želji. Po originalnom receptu ide smrznuto šumsko voće, mada je sa svježim mnogo ljepše.
Uživajte!!!
izvor:www.coolinarika.com / korisno.net
Nema komentara:
Objavi komentar