Pages - Menu

nedjelja, 15. ožujka 2015.

PRALINE TORTA: Bogata čokoladna poslastica za svečane prilike

Jaka, slatka i topi se u ustima... idealna torta za svečane prilike i rođendane!
Foto: Shutterstock 
Sastojci:
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 150 g putera
  • 140 šećera
  • 6 jaja
  • 75 g mlevenih badema
  • 90 g brašna
  • 100 g mlečne čokolade
  • 250 g nugat krema
  • 950 g slatke pavlake
  • 6 kašika likera od čokolade
  • kesica želatina
  • 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
  1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Čokoladu istopite. Penasto umutite puter sa 50 g šećera, pa dodajte čokoladu i jedno po jedno žumance. Belanca ulupajte u čvrst sneg. Pomešajte badem i brašno, pa polovinu umešajte u smesu sa žumancima, zatim dodajte belanca i umešajte ostatak brašna i badema. Sipajte u podmazan kalup prečnika 26 cm i pecite 40-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi
  2. Iseckajte čokoladu, pomešajte je s nugat.kremom (može i čokolada s lešnik-kremom) i umešajte u 750 g zagrejane slatke pavlake. Ostavite da se ohladi preko noći.
  3. U krem umešajte želatin. Biskvit poprskajte likerom, pa ga isecite na dve kore. Na prvu koru stavite polovinu fila, preklopite drugom korom i premažite ostatkom fila. Ohladite i poslužite.
Vreme pripreme: 135 minuta + 12 sati za hlađenje
Izvor: lisa.rs Recepte piše: Marija Jakob

Nema komentara:

Objavi komentar