Sastojci:
Izvor: lisa.rs Recepte piše: Marija Jakob
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 g putera
- 140 šećera
- 6 jaja
- 75 g mlevenih badema
- 90 g brašna
- 100 g mlečne čokolade
- 250 g nugat krema
- 950 g slatke pavlake
- 6 kašika likera od čokolade
- kesica želatina
- 200 g čokolade za kuvanje
- Zagrejte rernu na 175 stepeni. Čokoladu istopite. Penasto umutite puter sa 50 g šećera, pa dodajte čokoladu i jedno po jedno žumance. Belanca ulupajte u čvrst sneg. Pomešajte badem i brašno, pa polovinu umešajte u smesu sa žumancima, zatim dodajte belanca i umešajte ostatak brašna i badema. Sipajte u podmazan kalup prečnika 26 cm i pecite 40-45 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi
- Iseckajte čokoladu, pomešajte je s nugat.kremom (može i čokolada s lešnik-kremom) i umešajte u 750 g zagrejane slatke pavlake. Ostavite da se ohladi preko noći.
- U krem umešajte želatin. Biskvit poprskajte likerom, pa ga isecite na dve kore. Na prvu koru stavite polovinu fila, preklopite drugom korom i premažite ostatkom fila. Ohladite i poslužite.
Izvor: lisa.rs Recepte piše: Marija Jakob
Nema komentara:
Objavi komentar