Sastojci:
400 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
150 ml mlijeka
1 žlica limunova soka
200 grama šampinjona (ili nekih drugih gljiva)
ulje za prženje
začini po želji
400 grama krušnih mrvica
100 grama brašna
150 ml mlijeka
1 žlica limunova soka
200 grama šampinjona (ili nekih drugih gljiva)
ulje za prženje
začini po želji
Priprema:
Pripremite tri posudice. U jednu stavite
brašno, u drugu mlijeko i žlicu limunova soka, a u treću krušne mrvice.
Krušne mrvice začinite solju, peršinom, paprom, origanom ili nekim
drugim začinom koji volite. Mlijeko kojemu ste dodali žlicu limunova
soka ostavite da odstoji 5 - 10 minuta - zgrudat će se poput jogurta i
bit će sjajna podloga krušnim mrvicama.
Gljive očistite, prerežite na deblje
šnite i uvaljajte u brašno. Nakon brašna ih namočite u mlijeko, a potom
uvaljajte u krušne mrvice i stavite na vruće ulje ili mast. Gljive je
dovoljno tako popržiti tri minute na laganoj vatri sa svake strane.
Dobit ćete jako ukusno jelo koje možete poslužiti uz rižu, umak poput
tartara ili kao prilog mesu - ovisno o vašem ukusu. U slast!
Izvor: dnevno.hr
Nema komentara:
Objavi komentar