Sastojci
- TIJESTO:
- 5 jaja
- 150gr. secera
- 100ml. ulja
- 150gr brasna
- 1/2 vrecice praska za pecivo
- KREMA:
- 500ml. mlijeka
- 150gr. secera
- 150gr. kokosa
- 3 zlice skrobnog brasna
- 1 vanilla secer
- cokoladna glazura
Priprema
- Težina:
-
1
/slika/2085465/
Napravite prvo kremu posto mora da bude mlaka.
U malo vecu serpicu dodajte secer,kokos,skrobno brasno i vanillu extrakt.Stavite da se kuha na srednjoj temperaturi povremeno mijesajuci.
-
2
/slika/2085467/
Kada krema prokuha skinite sa ringle i ostavite da se hladi.Krema treba da bude gusta kao kada pravite gritz.Ostavite da se hladi.
-
3
/slika/2085469/
Umutite jaja sa secerom,zatim dodajte ulje,brasno i prasak za pecivo.Odvojite tijesto na pola.U jedno tijesto dodajte kakao a drugi neka ostane svijetal.
U pleh prvo stavite SVIJETLO tijesto i stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C oko 15-20 min.Ja sam pekla 15min.
-
4
/slika/2085473/
Nakon 15 min. izvadite biskvit iz pecnice.
Premazite sa kokos kremom.
-
5
/slika/2085475/
Preko kokos kreme istresite kakao tijesto i razmazite preko kreme.
Stavite ponovo u pecnicu i nastavite peci naknadno 15-20min.
Ohladen kolac premazite sa cokoladnom glazurom.
Posluživanje
Recept je iz moje kuharice Bozicni kolaci-najbolji recepti Hrvatskih slasticara...broj pleha je 23x23cm...Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar