Pages - Menu

petak, 6. ožujka 2015.

NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA

Najbolja čokoladna torta koju znam! Preefinooo...  Morate je isprobati :)

Čokoladna torta

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  150 g šećera
  •  4 jaja
  •  8 žlica ulja
  •  100 g brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  20 g kakaa u prahu
  • Za nadjev:

  •  1 litra slatkog vrhnja - Hole
  •  350 g čokolade za kuhanje
  •  300 g džema od jagoda

Priprema

  1. 1
    Biskvit:
    Miksajte 4 bjelanjka i dodajte u njih polovinu šećera da se rastopi.
    Miksajte žutanjke i preostali šećer. Dodajte ulje i kakao i sve izmiješajte.
    Dodajte u to bjelanjke i nastavite miješati žlicom.
    Dodajte brašno i prašak za pecivo i nastavite miješati.
    Izlijte u kalup za tortu (26 cm), s donje strane obložen papirom za pečenje, a okolo malo namašćen maslacem.
    Kad se biskvit ispeče, pustite da se ohladi i hladnog pažljivo prerežite na dva dijela.
  2. 2
    Krema:
    Kuhajte slatko vrhnje i dodajte čokoladu natrganu na kocke. Miješajte dok se sva čokolada ne rastopi i dok ne dobijete glatku smjesu. Čokolada ne bi smjela ključati, nego se samo rastopiti.
    Maknite s vatre i nek se ohladi prvo na sobnoj temperaturi. Zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi i stisne.
    Nakon toga hladnu kremu dobro promiksajte do željene gustoće.
  3. 3
    Jedan biskvit vratite u kalup te ga premažite džemom od jagoda, i gore namažite dio kreme.
    Na to pritisnite drugi biskvit, te i njega premažite džemom i drugim dijelom kreme.
    Kad skinete obruč, kremom premažite tortu sve okolo i ukrasite po želji. Stavite je u hladnjak do posluživanja.
  4. 4
    Ove ružice na slici je od kiki-karamela napravila moja draga prijateljica.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar