Pages - Menu

subota, 7. ožujka 2015.

MRAMORLINA - za 20 minuta

Može biti kolač,torta,ovisno u kakvom obliku ga radite...možete ga poslužiti kao desert složen u čašama i zdjelicama,za vaše ukućane kao nedjeljna poslastica,za goste a idealan je i za dječije rođendane...brza i jako jednostavna slastica gotova za 20 minuta;)))      

MRAMORLINA

Sastojci

  • PODLOGA;

  •   keks-po vašem izboru
  • ZA KREMU;

  •  700ml. slatkog vrhnja
  •  700ml. mlijeka
  •  12 žlica gustina(škrobnog brašna)
  •  12 žlica šećera u prahu
  •  2 vrećice vanilin šećera
  •  125g. tamne čokolade
  •  125g. bijele čokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:
20 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    PRIPREMA:

    Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.

     
  2. 2
    ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se  stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
     
  3. 3
    kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.
     
  4. 4 MRAMORLINA /slika/2117227/
    kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.
     
  5. 5
    u odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete "šarati"naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.
     

Posluživanje

 kekse koristite po vašem izboru,ja sam složila s  petit-beurre keksima,nedavno sam radila s piškotama u obliku tortice i odlična je bila...gosti i njihova djeca su bila prezadovoljna...
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar