Pages - Menu

utorak, 3. ožujka 2015.

Kremasto savršenstvo - ŠAMPITA


Postoji li išta slađe i kreamstije od šampite?
Tanka kora koja je tu tek da drži na mestu slasni krem od belanaca - pravo savršenstvno!
Sigurni smo da ste se i vi kao deca radovali odlasku u poslastičarnicu na parče šampite i čašu limunade.
Zato, pogledajte recept i naučite kako da pravite ovaj kolač u domaćoj varijanti - vaša porodica će biti oduševljena.

Potrebni sastojci:
Za koru:
6 žumanaca,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
6 kašika mlake vode,
½ kesice praška za pecivo,
Za fil:
6 belanaca,
6 kašika šećera,
par kapi limunovog soka,
2 čaše šećera,
1 čaša vode.
Priprema:
Korak 1: Žumanca izmutite mikserom, zatim dodajte šećer, pa dobro umutite. Na kraju dodajte mlaku vodu, brašno i prašak za pecivo. Pleh podmažite, pa u njega razlijite dobijenu smesu i ispecite koru dok ne porumeni-
Korak 2: Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera, pa dodajte par kapi limunovog soka. Pripremite sirup od 2 čaše šećera i 1 čaše vode, koje treba da kuvate na tihoj vatri dok se ne dobije gustina meda. Zatim ga ohladite. Tako pripremljen sirup dodajte umućenim belancima sve vreme muteći mikserom na manjoj brzini. Koru filujte ovako pripremljenim šamom, a po želji je možete ukrasiti i istopljenom čokoladom.
Izvor: mogujatosama.rs

Nema komentara:

Objavi komentar