Sastojci
Za kolač:
- 100 g šećera
- 60 g šećera u prahu
- 125 ml ulja
- 60-100 g Džem extra borovnica
- 90 g Pšeničnog oštrog brašna
- 90 g Pšeničnog glatkog brašna
- 1 žličica Praška za pecivo
- 1 žličica Sode bikarbone
- 1 žličica Vanilin šećera
- 45 g kakaa
- 200 ml jogurta
- 40 ml mlijeka
Za glazuru:
- 25 g maslaca
- 50 g čokolade
- 3 žlice slatkog vrhnja
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
-
2
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
-
3
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
-
4
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
-
5
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
-
6
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.Savjet
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.(coolinarika.com )
Nema komentara:
Objavi komentar