Pages - Menu

četvrtak, 5. ožujka 2015.

BAJADERA – lako za napraviti

BAJADERA – lako za napraviti

POTREBNO JE:
  • 650 g šećera,
  • 18 kašika vode,
  • 210 g margarina,
  • 250 g mlevenih oraha,
  • 250 g mlevenog keksa,
  • 100 g čokolade.
ZA GLAZURU:
  • 100 g čokolade za kuvanje,
  • 20 g margarina,  3 kašike mleka, 3 kašike ulja.
PRIPREMA:

Šećer i vodu stavite da provri, sklonite sa strane i dodajte margarin, a zatim orahe i keks, sve dobro sjedinite, pa podelite na dva dela. U jedan dodajte otopljenu čokoladu, a drugi ostavite beo. Rastanjite prvo deo sa čokoladom, ostavite malo da se prohladi, pa preko stavite svetli deo, a kada se skroz ohladi i stegne prelijte glazurom.
Izvor: zena.blic.rs / korisno.net

Nema komentara:

Objavi komentar