Pages - Menu

ponedjeljak, 23. veljače 2015.

UKUSNE STRACCIATELLA KOCKE

Sigurni smo da je većini vas jedan od omiljenih sladoleda onaj sa straćatela ukusom!
Jer ko još ne voli savršenu kombinaciju vanile, čokolade i jogurta!
Kada prođu letnji dani i kada više ne budete mogle da uživate u ledenom sladoledu zašto ne biste napravile topliju varijantu svog omiljenog ukusa?
Predlažemo vam straćatela kocke!
Pogledajte recept i saznajte kako se spremaju!

Potrebni sastojci:
4 jajeta,
150g šećera,
200g jogurta,
100g rendane ili sitno seckane crve čokolade,
5 kašika ulja,
1 vanilin šećer,
1 kesica pudinga od vanile,
Pola praška za pecivo,
100g brašna.
Za krem:
700ml mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
8 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
100g bele čokolade,
400g jogurta,
100g rendane ili sitno seckane crne čokolade,
2 kesice šlag pene + 200ml mlijeka,
1 kesica želatina u prahu + 4 kašike vode.

Priprema:
Korak 1: Za pripremu kore odvojite žumance od belanca, pa žumanca par minuta mutite sa šećerom najvećom brzinom, dok smesa ne postane svetla i penasta. U žumanca dodajte jogurt, rendanu čokoladu, ulje i vanilin šećer i kratko promešajte varjačom. Sjedinite brašno, puding i prašak za pecivo, pa i to dodajte smesi. Dobro promiješajte varjačom.
Korak 2: Belanca umutite dok ne dobijete čvrst sneg, pa kašikom polako dodajte smesi sa žumancima. Istresite dobijenu smesu u tepsiju obloženu pek papirom i pecite 10-ak min na 200oC. Kad se biskvit malo prohladi, skinite papir, vratite ga u tepsiju i prelijte s 150ml toplog mleka.
Korak 3: Dok se kora peče počnite sa pravljenjem fila. Skuvajte puding od vanile prema uputstvima sa kesice. Dok se još nije ohladio dodajte mu belu čokoladu i promešajte da se otopi. Ostavite smesu pokrivenu plastičnom folijom da se do kraja ohladi.
Korak 4: Hladan fil od pudinga umutite mikserom. Želatin pomešajte s vodom. Šlag penu umutite (2 kesica + 200ml mleka). Filu dodajte jogurt, rendanu čokoladu i šlag, pa sve lepo promešajte kašikom. Na kraju dodajte želatin koju ste otopili na laganoj vatri promešajte još jednom, pa izlijte preko kolača.
Ostavite da sve ohladi i to je to! Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar