Sastojci
biskvit
- 3 žumanjka
- 5 bjelanjaka
- 10 dkg šećera
- 10 dkg izribane čokolade za kuh.
- 20 dkg badema
krema
- 20 dkg sira pfiladelfija(kremasti,mazivi sir)
- 0.5 l slatkog vrhnja
- 1 mala šalica mljevenog šećera
- 0.5 kg višanja ili jagoda
- 1 kom crvenog preljeva za torte
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
Bjelanjke dobro istući dodati žumanjke,šećer,čokoladu i bademe(koje smo jedan dio malo ispekli i istukli na krupno a jedan dio samliti).Izliti tjesto u kalup za torte koji smo prethodno obložili folijom ili masnim papirom.Biskvit peći 30 min. na 180 C. ZA kremu, istući šlag pa dodati mljeveni šećer, i sir.Gotov biskvit kad se ohladi odvojit od papira i vratit u kalup, premazat kremom, staviti pošečerene višnje i preliti preljevom za torte(u kojeg smo dodali malo soka od višanja)Ostavit da se ohladi…
Posluživanje
Krug od kalupa,skidati tek kad se ohladi torta,i onda po želji ukrasiti.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar