Pages - Menu

srijeda, 18. veljače 2015.

TORTA DIABOLIKA

Opet nesto brzo i jako jednostavno.Odlicna cokoladna torta!

Torta Diabolika

Sastojci

  •  3 kom jaja
  •  150gr secera
  •  100gr brasna
  •  100gr maslaca
  •  100gr tamne cokolade
  • Ganache

  •  200ml slatkog vrhnja
  •  100gr tamne cokolade
  •  100gr mlijecne cokolade
  •  25gr maslaca

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 Kalup /slika/2126161/
    Sastavite zajedno jaja,secer,brasno i izmjesajte zicom da se ne stvore grudvice.
    Maslac i cokoladu otopite zajedno na laganom tem.i dodajte smjesi sa jajima.izmjesajte sve zajedno.
    Rernu zagrite na 170°C.
    Kalup sa uzdignutim dnom za crostate premazite maslacem i pospite sa malo brasna.Smjesu istresite i pecite oko 20-tak min.

  2. 2
    Za ganache
    Sastavite obadvije vrste cokolade,maslac i slatko vrhnje i otopite na laganoj tem.Ostavite kratko da se prohladi.
    Pecenu koru okrenite iz kalupa na tanjir,tako da vam udubljeni dio dode na vrh i u njega istresite kremu.
    Kora moze mlaka,isto tako i krema ne morate hladiti do kraja..bitno da je ostavite bar sati u frizider da se ohladi i krema stegne.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar