Pages - Menu

četvrtak, 12. veljače 2015.

TITOV KOLAČ

Zasto naziv Titov kolac ja vam nebi znala objasniti ali znam da ga imam 15 god. u mojoj kuharici i divan je kremasti kolac..tko zna mozda je bio Titov omiljeni kolac a od kada sam dobila recept postao je i moj omiljeni..Probajte i vi..

Sastojci

  •  Biskvit: 
  •   4 zumanjka
  •   200 gr. secera
  •   5 zlica hladne kafe
  •   100 gr.mljevenih orasa
  •   5 zlica brasna
  •   3 zlice ulja
  •   1 prasak za pecivo
  •   slag od 5 bjelanjaca
  •  Fill 1: 
  •   400 ml. mljeka
  •   5 zlica brasna
  •   2 zumanjka
  •  Fill 2: 
  •   230 gr. putera
  •   10 zlica secera
  •   100 gr. istopljene kuhinjske cokolade
  •   1 vanila secer(ili vanila extrakt)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Odvojite bjelanjce od zumanjaca.
    U bjelanjce dodajte 100gr. secera i izmiksajte sa mikserom.
    U zumanjce dodajte takode 100 gr. secera i miksajte.Nakon toga dodajte  5 zlica hladne kafe,100 gr.orasa,5 zlica brasna,3 zlice ulja,1 prasak za pecivo i smjesu od bjelanjaca.
  2. 2
    Stavite peci u zagrijanu pecnicu 200 C 20-25 min.
  3. 3
    Fill:U 400 ml. mljeka dodajte 5 zlica brasna i 2 zumanjka i kuhajte uz neprestano mijesanje.
    Fill 2:U 230 gr.putera(ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 zlica secera,100gr. istopljene cokolade i 1 vanilin secer.Ja sam dodala 2 zlice ruma.
    Fil od putera dodajte u hladan fil od mljeka.
  4. 4
    Na hladan kolac stavite fil i slag pjenu..
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar