Zasto naziv Titov kolac ja vam nebi znala objasniti ali
znam da ga imam 15 god. u mojoj kuharici i divan je kremasti kolac..tko
zna mozda je bio Titov omiljeni kolac a od kada sam dobila recept postao
je i moj omiljeni..Probajte i vi..
Sastojci
-
Biskvit:
-
4 zumanjka
-
200 gr. secera
-
5 zlica hladne kafe
-
100 gr.mljevenih orasa
-
5 zlica brasna
-
3 zlice ulja
-
1 prasak za pecivo
-
slag od 5 bjelanjaca
-
Fill 1:
-
400 ml. mljeka
-
5 zlica brasna
-
2 zumanjka
-
Fill 2:
-
230 gr. putera
-
10 zlica secera
-
100 gr. istopljene kuhinjske cokolade
-
1 vanila secer(ili vanila extrakt)
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Odvojite bjelanjce od zumanjaca.
U bjelanjce dodajte 100gr. secera i izmiksajte sa mikserom.
U zumanjce dodajte takode 100 gr. secera i miksajte.Nakon toga
dodajte 5 zlica hladne kafe,100 gr.orasa,5 zlica brasna,3 zlice ulja,1
prasak za pecivo i smjesu od bjelanjaca.
-
2
Stavite peci u zagrijanu pecnicu 200 C 20-25 min.
-
3
Fill:U 400 ml. mljeka dodajte 5 zlica brasna i 2 zumanjka i kuhajte uz neprestano mijesanje.
Fill 2:U 230 gr.putera(ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10
zlica secera,100gr. istopljene cokolade i 1 vanilin secer.Ja sam dodala 2
zlice ruma.
Fil od putera dodajte u hladan fil od mljeka.
-
4
Nema komentara:
Objavi komentar